Proteíny na tanieri = dokonalá postava

Bielkovinová, alebo proteínová diéta oslovila už nie jedného snaživca, ktorý chcel schudnúť. Redukcia váhy však nie je jej jedinou výhodou. Tento druh diéty so sebou prináša aj celkové zlepšenie zdravotného stavu a psychickej pohody. Tak sa na ňu pozrime bližšie.

Uvarená brokolica v hrnci
 
Pri bielkovinovej diéte konzumujete najmä bielkoviny. Sacharidy a tuky sú zakázané, respektíve povolené len v malej miere. Ak sa týmto spôsobom vydržíte stravovať minimálne tri dni a viac, vo vašom tele dôjde k takzvanej ketóze. Zjednodušene povedané, všetko začne fungovať tak, ako má. O proteínovej diéte https://www.prodietix.sk/o-proteinovej-diete potrebujete vedieť jednu základnú vec, a to že sa nejedná o krátkodobú záležitosť. V podstate ide celkovú a dlhodobú zmenu stravovania.
 
3 fázy, alebo ako dosiahnuť ketózu v tele
 
Fáza číslo 1 – redukcia váhy
Táto časť je najprísnejšia, takže sa jej hneď na začiatku nezľaknite, za deň môžete zjesť maximálne päť proteínových jedál a takzvanú povolenú zeleninu. Medzi ňu patrí napríklad brokolica, cesnak, špargľa, kel, kapusta, čakanka, uhorky, či špenát. V podstate sa jedná o to, že v prvej fáze konzumujete takmer výhradne bielkoviny. Tuky a sacharidy sp z jedálnička vylúčene skoro úplne.

zdravé jídlo
 
Fáza číslo2 – stabilizácia
Pri tejto fáze môžete postupne do svojho jedálnička opäť zaradiť tuky aj sacharidy. Neznamená to, že si dáte čokoládovú tortu s krémovou polevou a pred ňou mastný bôčik. Na rozdiel od prvej fázy, však môžete jesť mäsité pokrmy a omnoho viac druhov zeleniny. Aj keď zeleninu všetci pokladáme za zdravú, niektoré druhu obsahujú naozaj vysoký podiel sacharidov.
 
Fáza číslo 3 – fixácia
Táto fáza je v podstate trvalá. Jesť môžete takmer úplne normálne, avšak stále by ste si mali dávať pozor na príliš vysoké množstvá tukov a sacharidov v strave. Ak by ste sa totiž po prvých dvoch fázach vrátili späť k svojmu „normálnemu“ stravovaniu, opätovnému priberaniu by ste sa bohužiaľ nevyhli. Vďaka tretej fáze taktiež úspešne predídete takzvanému JO-JO efektu.

Ohodnoťte příspěvek